hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye'den İsrail'e: "Karşılığımız sert olacak"

    Suriyeden İsraile: Karşılığımız sert olacak
    expand

    Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, İsrail'in Suriye topraklarına tekrar saldırması durumunda ülkesinin anında ve sert şekilde karşılık vereceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'de kimyasal silah kullanımına ve İsrail saldırısına yönelik bir açıklama da Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı'ndan geldi.

    "Karşılığımız sert ve üzücü olacak" diyen Miktad, İsrail'in bunu bilmesi gerektiğini, Suriye'nin hiçbir durumda saldırılara izin vermeyeceğini vurguladı.

    Miktad, saldırıların "Hizbullah ve İran'ı hedef aldığına" ilişkin İsrail'in açıklamalarını ise, "Yalan" olarak nitelendirdi, Suriye'de İran ve Hizbullah'ın bulunmadığını söyledi.

    Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı, "Halep kenti yakınlarındaki Han El Essel köyünde olanları araştırması için BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un görevlendirdiği denetçilere hazırdık, şu an da hazırız" dedi.

    Mikdad, denetçilerin ülkeye gelişinin engellendiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını ve kabul edilemeyeceğini vurguladı.

    Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da yaptığı konuşmada, Suriye yönetiminin İsrail 'in saldırılarına, Hizbullah'a gelişmiş silahlar temin ederek karşılık vereceğini söyledi.

    Nasrallah, "Golan Tepeleri'nin işgalden kurtarılması için maddi ve manevi tüm gücümüzle Suriye'nin yanında olacağız" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow