hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye Kürtleri ile Türkmenler buluştu

    Suriye Kürtleri ile Türkmenler buluştu
    expand

    Suriye Kürt Ulusal Konseyi (SKUK) üyeleri, Suriye Türkmen Kitlesi Genel Merkezi'ne ilk defa ziyarette bulundu.

    Türkmen Kitlesi Başkanı Adnan Aşkar'ın daveti üzerine genel merkeze gelen heyette, SKUK İstanbul Temsilcisi Behzad İbrahim ve Suriye'deki Kürt partilerin temsilcileri yer aldı.

    "Suriye'deki tüm kesimler, ülkenin dokusunun ayrılmaz bir parçası" diyen Aşkar, "Türkmenler, hiçbir kesimin dışlanmasını kabul etmez. Aksine herkesin, ülkenin savunmasına katkıda bulunmasından yanadır" dedi.

    Suriye'deki tüm etnik grupların yeni Suriye'nin inşasına katkıda bulunması gerektiğini vurgulayan Aşkar, şunları kaydetti:

    "Suriye yönetimi aramıza ayrılık tohumları ekmeye çalıştı. Bize, devrimde yer almamamız şartıyla Lazkiye'nin Bayırbucak bölgesinin yönetimini vermeyi
    taahhüt etti. Ancak Türkmenler olarak böyle bir teklifi kabul etmemiz söz konusu dahi olamazdı. Bu planlanmış durum karşısında, son ana kadar diktatörlüğe ve zalim rejime karşı savaşmayı tercih ettik."

    Heyetin başkanlığını yapan SKUK İstanbul Temsilcisi Behzad İbrahim de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkmenler ile her zaman işbirliği içinde olmak istediklerini belirtti.

    İbrahim, "Türkmenlerin, Suriye ve Türkiye arasında köprü konumunda olmasını temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.

    Suriye'deki Türkmenler, Kürtler ve Türkler için en önemli ve ortak sorunun PKK terör örgütü olduğuna dikkati çeken İbrahim, şunları bildirdi:

    "Türkiye'de terör sorununda sona gelindi. Artık işbirliği yapmamız için de önümüzde bir engel kalmadı. Türkiye, Suriye, İran ve Irak'taki hiçbir Kürt
    bölünmeden yana değil. Bu ayrılıkçı düşünceyi Osmanlı devletinin yıkılmasının ardından birileri ortaya attı. Osmanlı döneminde, Kürtler yüksek mevkilerde görevlerde bulunmuştu."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow