hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan'da "silahlı milletvekili" sorunu

    Yunanistanda silahlı milletvekili sorunu
    expand

    Yunanistan'da özellikle aşırı sağcı birçok milletvekilinin parlamentoda silah taşıması, meslektaşlarını tedirgin ediyor.

    Parlamentoda silah taşınması konusu özellikle son günlerde Yunan siyasetçiler tarafından sıklıkla tartışılırken, özellikle aşırı sağcı Altın Şafak partisi milletvekillerinde silah taşıyanların sayısında artış olduğuna dikkat çekiliyor.

    Ana muhalefet partisi SYRIZA da bilhassa Altın Şafak milletvekilleriyle silahlardan kaynaklanacak "sıcak" bir olay yaşanmasından endişe edildiğini açıklarken, Yeni Demokrasi partisi milletvekili Fotini Pipili, önlem alınması için parlamento başkanlığı nezdinde girişiminde bulundu.

    Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoğlu ise özel bir televizyon kanalındaki değerlendirmesinde, kendini güvende hissetmediğini ve bazı kişilerin meclis binası içinde silahlarıyla gezmesine anlam veremediğini ifade etti.

    Bu arada, Yunan Parlamentosu Başkanı Evangelos Meymarakis'in milletvekillerinin parlamento binasına silahlarıyla gelmemeleri yönünde kendilerine sözlü bildirimde bulunduğu açıklandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow