hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'den Suriye ve Rusya'ya uyarı

    İsrailden Suriye ve Rusyaya uyarı
    expand

    İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, "S-300 füzeleri Suriye'ye ulaşırsa ne yapacağımızı bileceğiz" dedi.

    Yalon, çarşamba gününe kadar devam edecek kimyasal silah saldırısı tatbikatı nedeniyle gittiği Rample İç Cephe Komutanlığı üssünde yaptığı açıklamada, Rusya ve Suriye’ye gözdağı verdi.

    Savunma Bakanı Yalon, Rusya’nın Suriye’ye satışı için anlaşma yaptığı S-300 savunma sistemi füzeleri için, “S-300 konusu gündeme, Rusya’nın Suriye'ye bu füzelerini tedarik etme niyeti üzerine geldi. Bu adım bizi tehdit etmek içindir ancak şu ana kadar teslimat yapılmadı. Bunu kanıtlayabilirim ve umarım yapılmaz. Eğer bir talihsizlik olur ve Suriye’ye ulaşırlarsa ne yapacağımızı bileceğiz” diye konuştu.

    Öte yandan Suriye ile aralarında çıkabilecek bir çatışma ihtimalini de değerlendiren Yalon, şunları söyledi: "Bu bir istihbarat değerlendirmesi değil. Suriye rejimi, bizi kendi vatandaşlarından farklı tehdit etmektedir. Kendi vatandaşları tarafından değil ama bizim tarafımızdan caydırılabilir. Gelecekte olabilecek gelişmelere karşı hazır olacağız. Yakın bir gelecekte kimsenin bizi, sıra dışı silahlarla sınayacağını sanmıyoruz.”
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow