hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esad'dan kritik S-300 açıklaması

    Esaddan kritik S-300 açıklaması
    expand

    Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rus yapımı S-300 uzun menzilli hava savunma sistemi füzelerinin ilk sevkıyatının ülkesine ulaştığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lübnan'da yayımlanan El-Ahbar gazetesi, tamamı bu akşam Hizbullah'a ait El-Menar televizyonunda yayınlanacak Esad'ın açıklamalarının ana başlıklarını sayfasına taşıdı.

    Menar'a verdiği mülakatta, İsrail yönetiminin, S-300 savunma sistemine yönelik saldırı ihtimalini de değerlendiren Esad, Suriye topraklarına yapılacak herhangi bir saldırıya derhal karşılık vereceklerini dile getirdi.

    Esad, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri ile ilgili olarak da "Suriye yönetimi, Golan Tepeleri'nin bağımsızlığı için mücadele edecek hiçbir Suriyeli grubu engellemeyecek" ifadesini kullandı.

    Hizbullah savaşçıları Suriye'de

    Son haftalarda rejime bağlı güçlerin muhaliflere yönelik saldırılarına destek veren Hizbullah güçlerine atıfla, Hizbullah ve Suriye yönetiminin aynı eksende yer aldığını vurgulayan Esad, "Halihazırda Suriye-Lübnan sınır bölgelerinde Hizbullah savaşçıları bulunuyor ancak savaşı yöneten ve grupları yönlendiren Suriye ordusu. Söz konusu savaş, teröristler yok olana kadar devam edecek" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriyeli muhalifler karşısında büyük başarılara imza attıklarını ileri süren Esad, ülkedeki güç dengelerinin Suriye yönetimi lehine döndüğünü iddia etti.

    Konuşmasında Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı Suriyeli muhaliflere destek sağlamakla suçlayan ve kınayan Beşşar Esad, Suriye'de yabancı ve Arap asıllı silahlı grupların bulunduğunu da öne sürdü.

    Esad, daha önce Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in açıklaması doğrultusunda, Suriye yönetiminin, krize siyasi çözüm bulunması için ABD ve Rusya'nın girişimiyle haziran ayında yapılması planlanan 2'inci Cenevre görüşmelerine katılacağını da belirtti.

    Mülakatın tamamı, bu akşam Menar televizyonunda yayınlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow