hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransız siyasetini sarsan iddia

    Fransız siyasetini sarsan iddia
    expand

    Le Monde, Fransa'nın eski başbakanlarından Balladur'ün seçim kampanyası masraflarının silah satışı komisyonuyla karşılandığını yazdı.

    Fransa'nın saygın gazetelerinden Le Monde, eski başbakanlardan Edouard Balladur'ün, 1995 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası masraflarını, Suudi Arabistan ve Pakistan'a yapılan silah satışından elde edilen komisyonlardan karşıladığını yazdı.

    Le Monde, şu anda gözaltında tutulan Lübnanlı silah satıcısı Ziad Takieddine'nin ifadelerini haberine kaynak olarak gösterdi.

    Gazete, Lübnanlı işadamının 20 Haziran'daki sorgusunda söz konusu skandalı araştıran Fransız sorgu hakimleri Renaud Van Ruymbeke ve Roger Le Loire'ye bu konuda itiraflarını
    yaptığını kaydetti.

    Fransız hakimler, seçim kampansında kullanılan paraların nereden geldiği konusunda ortaya çıkan şüpheler üzerine soruşturma başlatmıştı.

    Fransız basını tarafından ''kirli ve karanlık işlere'' karıştığı ileri sürülen Lübnanlı işadamı, son olarak Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin Nicolas Sarkozy'ye bir önceki seçimlerde yaptığı iddia edilen mali yardımın Fransa'ya ulaşmasından arabuluculuk etmekle de suçlanıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow