hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahmud Abbas ve John Kerry görüştü

    Mahmud Abbas ve John Kerry görüştü
    expand

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i kabul etti. Kerry ile Abbas'ın görüşmelerine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistin-İsrail barış sürecini yeniden başlatmak için gerçekleştirdiği Ortadoğu temasları çerçevesinde Ramallah'a gelen Kerry, Filistin yönetiminin BM'deki Başmüzakerecisi Saib Ureykat ve bazı yetkililer tarafından karşılandı.

    Kerry ile Abbas'ın görüşmelerine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

    Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Üyesi Teysir Halid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kerry'nin Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetleri durdurulmaksızın barış sürecini yeniden başlatmak için Filistin tarafına baskı yaptığını söyledi.

    "Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin yönetimi, Yahudi yerleşim birimlerinin durdurulduğuna dair resmi bir onay olmaksızın ve eski tutuklular serbest bırakılmaksızın İsrail tarafıyla masaya oturmayı kabul etmiyor" diyen Halid, İsrail tarafından Yahudi yerleşim birimlerinin durdurulmasını talep etmediğini belirttiği Kerry'nin, şeffaf bir arabulucu olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

    ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, cuma ve cumartesi günleri Ürdün'ün başkenti Amman'da Filistin Devlet Başkanı Abbas'la yaptığı görüşmede, Filistin-İsrail müzakereleri ele alınmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow