hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'da yönetim yeniden şekilleniyor

    Mısırda yönetim yeniden şekilleniyor
    expand

    Mısır'da ordu tarafından göreve getirilen geçici Cumhurbaşkanı Mansur, ekonomist Hazım Biblavi'yi hükümeti kurmakla görevlendirdi.

    Mansur, Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) Genel Koordinatörü Muhammed Baradai'yi de Dış İlişkilerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atadı.

    Mansur'un Basın Danışmanı Ahmed el-Muslimani yaptığı açıklamada, Mansur ve Biblavi'nin bugün bir araya geldiğini ve görüşmeler sonunda hükümeti kurmakla görevlendirilmesine karar verildiğini, Baradai'nin de Dış İlişkilerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atandığını duyurdu.

    Hükümeti kurmakla görevlendirilen Hazım Biblavi, 2 ya da 3 gün içinde kabinenin oluşturulacağını açıkladı.

    AA muhabirine açıklamada bulunan Biblavi, "Siyasi güçlerin bana sunacakları isimleri değerlendirip kabineyi oluşturacağım. Bakanlık görevlerine getirilecek kişilerde niteliği gözeteceğim. Yeni kabinede ağırlıkla Ulusal Kurtuluş Cephesi başta olmak üzere, Temerrüd Hareketi ve Nur Partisi'nden kişiler yer alacak" diye konuştu.

    Nur Partisi'nden destek

    Selefi eğilimli Nur Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Bessam ez-Zerka, ekonomist Hazım Biblavi'nin hükümeti kurmakla görevlendirilmesi kararını "başarılı bir seçim" olarak değerlendirdi.

    AA muhabirine açıklama yapan Zerka, "Biblavi, üç önemli kriter taşıyor; Mısır'ın içinde bulunduğu kutuplaşmada herhangi bir tarafta yer almaması; Mısır'a fayda sağlayacak ekonomist ve teknokrat yönü; uzlaşıyı sağlayabilecek olma ihtimali" dedi.

    Sığınmacılara vize şartı

    Öte yandan Askeri darbenin ardından yeni bir uygulama başlatan Mısır yönetimi, Suriyeli sığınmacılara vize şartı getirdi.

    Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mısır'da ikamet eden ve ikamet etmek isteyen Suriyelilerin Mısır kanunları çerçevesinde hareket etmeleri, Mısır'ın içinde bulunduğu olağanüstü durumu gözetmeleri ve yapılması istenen işlemlere anlayış göstermeleri istendi.

    Suriyelilere uygulanmaya başlanan vize ve güvenlik onayı işlemlerini yapmadıkları gerekçesiyle bugün Uluslararası Kahire Havaalanı'na ulaşan 276 Suriyelinin Mısır'a girmesine izin verilmediği, geldikleri ülkelere geri gönderildikleri öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow