hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama iftar verdi ve ayet okudu

    Obama iftar verdi ve ayet okudu
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da iftar yemeği verdi ve yaptığı konuşmada Kuran'dan bir ayet okudu.

    Başkan Obama, iftar yemeği öncesinde yaptığı konuşmada Kur'an-ı kerimden bir ayet okudu. Ramazan ayının, Müslümanlar için kutsal bir ay olduğunu belirten Obama, bu ayda kişinin Allah'a dua ve oruçla ibadet ederek bağlılığını gösterdiğini, ailelerin karşılıklı sevgi ve saygı içinde iftar yemeklerinde bir araya gelerek bağlarını güçlendirdiğini söyledi. Zilzal süresinin 7. ayetini okuyan Obama, "Kim zerre kadar hayır işlemişse onun karşılığını görecektir" diye konuştu.

    Obama yaklaşık 7 dakika süren konuşmasının devamında, Müslüman Amerikalıların, Amerika'nın gücüne ve ulusal karakterine yaptığı katkılardan bahsetti.

    ABD'de yaşayan iki müslüman işadamını örnek gösteren Obama, müslümanların ülke tarihinin geçmişinden bugüne çeşitli sahalarda sunduğu katkıları anlattı.

     Amerika'da herkesin Allah'a istediği şekilde ibadet etme özgürlüğüne sahip olduğunu belirten Obama, ülkesinin dini ve siyasi eşitliğin yanı sıra sunduğu ekonomik özgürlüklerden bahsetti.

    Obama, ekonomik fırsat ve özgürlük arzusunun, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da görüldüğü gibi, değişimin başlıca nedenlerinden olduğunu söyledi.

    Başkan Obama konuşmasına, "daha fazla uzatmak istemiyorum, biliyorum ki karnınız aç" diyerek son verdi.

    Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın katıldığı iftar yemeğine, Kongre üyeleri, Beyaz Saray yönetiminden üst düzey isimler, çeşitli cemaatlerin liderleri ve çok sayıda yabancı misyon temsilcisi katıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow