hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama'yı eleştiren gazeteci kovuldu

    Obamayı eleştiren gazeteci kovuldu
    expand

    ABD'de, yerel bir gazetede Başkan Barack Obama'yı eleştiren bir makale kaleme alan gazeteci, hakaret ettiği iddiasıyla işten çıkarıldı.

    ABD'de yayınlanan bir yerel gazetenin açık görüş sayfa editörü, Obama'nın şehri ziyaret ettiği gün attığı bir editöryal başlıkta yeni iş planıyla ilgili Başkanı sert eleştirmesi yüzünden işten çıkarıldı.

    Tennessee eyaletine bağlı Chattanooga şehrinde yayın yapan Chattanooga Times Free Press adlı bir yerel gazetenin açık görüş sayfa editörü Drew Johnson, Twitter'den yaptığı açıklamada, yazdığı yazı yüzünden işinden olduğunu belirtti.

    Johnson, işinden atılmasıyla ilgili olarak "Ben gazetecilik tarihinde, bir gazetenin en fazla okunan sayfasının makalesini yazmak yüzünden işinden atılan ilk kişi oldum" yorumunda bulundu.

    Johnson, Twitter mesajındaki açıklamasında, "Hayatımı, özgürlük ve serbest piyasa ilkelerini savunmak için adadım. Sonuna kadar bu mücadeleye devam edeceğim" ifadesini de kullandı.

    Johnson'u işinden eden gerekçe, "İş planınızı alın ve tıkıştırın Başkan Beyefendi. Sizin politikalarınız Chattanooga'ya yeterince zarar verdi" başlığındaki sert ve hakarete varan üslubu oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow