hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD, El Kaide yazışmaları nedeniyle alarmda

    ABD, El Kaide yazışmaları nedeniyle alarmda
    expand

    Amerika son günlerde terör alarmı nedeniyle diken üstünde. Bu yüzden Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki 19 kentte bir hafta boyunca diplomatik misyonlar kapalı. Amerikan New York Times gazetesine göre, bu teyakkuz halinin nedeni El Kaide liderleri arasındaki bir yazışma.

    Gazete, El Kaide liderleri Eymen Ez-Zevahiri ve Nasır El-Vuhayşi arasındaki yazışmanın, 11 Eylül saldırılarından bu yana, Amerikan ve diğer batılı hedeflere düzenlenecek en ciddi saldırı planı olduğunu yazdı.

    New York Times'a göre, Eyman Ez-Zevahiri, Yemen'deki örgüt liderine hafta sonuna kadar bir saldırı düzenlenmesi emri verdi ancak mesajda herhangi bir hedef belirtilmedi.

    Adının açıklanmasını istemeyen bir Amerikalı istihbarat yetkilisi, "Ez-Zevahiri'nin mesajının birkaç hafta önce ele geçirildiğini ve ilk incelemelere göre saldırının Yemen'deki bir hedefe düzenleneceğinin anlaşıldığını" söyledi.

    Amerika Yemen'de hayati olmayan diplomatik personelini çekti. Vatandaşlarına "Yemen'i terk edin" çağrısında bulundu.

    Amerikan Dışişleri Bakanlığı, önlem olarak 19 kentte diplomatik temsilciliklerinden bazılarının bir hafta boyunca kapalı tutulacağını açıkladı. Amerikan vatandaşlarına seyahat uyarısı yapmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow