hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Le Figaro'dan Suriye iddiası

    Le Figarodan Suriye iddiası
    expand

    Le Figaro, Suriye'ye yönelik operasyon başlatıldığı gerekçesiyle Beşar Esad'ın kimyasal silah kullandığını öne sürdü.

    Fransız gazetesi Le Figaro'ya "Suriye'ye operasyon başladı" ididasında bulundu.

    Gazeteye göre, İsrailli, Amerikan ve Ürdünlü askerlerin eğittiği Suriyeli muhalifler birlikler ağustos ayının ortalarından beri Suriye'nin başkenti Şam'a doğru ilerliyor.

    300 kişilik ilk grup 17 Ağustos'ta Suriye'nin güneyinden sınırı geçip, Dera'ya ulaştı. İkinci grup da 19 Ağustos'ta Suriye'ye girerek onlara katıldı.

    Le Figaro'nun askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre; Amerika, Suriye'ye asker göndermek ve bir bölümü radikal grupların kontrolünde olan muhalif askerleri silahlandırmaktan yana değil.

    Bu yüzden Amerikan ordusu, Suriye-Ürdün sınırında kurulan kamplarda Özgür Suriye Ordusu içerisinden seçilmiş askerleri aylardır çok gizli olarak eğitti.

    Fransız gazetesi, Beşar Esad'ın olası kimyasal silah kullanımı da Suriye'nin başkentine doğru ilerleyen bu birliklerle açıklanabileceğini öne sürdü.

    Le Figaro gazetesine konuşan ortadoğu uzmanı David Rigoulet-Roze da Amerika'nın Suriye'nin güneyinde uçuşa yasak tampon bölge oluşturma isteğinin de, muhalif askerlere daha güvenli  bir eğitim vermek istemesiyle izah edilebileceğini söyledi.

    Roze'a göre, Amerika'nın Ürdün'e patriot göndermesinin ardında da aynı neden olabilir.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow