hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Aşırı dinci Müslüman" kitapçığı!..

    Aşırı dinci Müslüman kitapçığı..
    expand

    İspanya İçişleri Bakanlığı'ndan İslam ülkelerini kızdıracak karar... Bakanlık, Emniyet teşkilatına "Aşırı dinci Müslüman nasıl belli olur" başlıklı bir el kitapçığı dağıtarak ülke genelinde bu insanların belirlenerek takip edilmesini istedi.

    Bakanlık, pilot bölge olarak Barcelona kentini seçti.

    Oluşturulan el kitapçığında aşırı dinci Müslümanların robot çizimleri yapıldı ve buna uyan kişilerin hemen takip altına alınması istendi.

    Barcelona polisinin sürekli üzerinde taşıyacağı el kitabındaki aşırı dinci Müslüman'ın tarifi ise şöyle yapılıyor: az bıyığı olan 5 ile 10 cm yi bulan sakallı kişiler, şalvar tipi pantolon giyerler, işyerleri alkollü içecek satan bölgelerden uzak olur, çocukları okulda jimnastik çalışmalarına katılmaz ve ramazanda oruç tutarlar, genelde topluma entegre olmaz kendi aralarında dostluk kurarlar.

    El Periodico gazetesi tarafından kamuoyuna açıklanan haberde, Catalunya yerel yönetiminin, Barcelona'nın Güney Avrupa'nın yeni bir aşırı dinci üssü haline geldiğine dikkat çekilerek polislerin bu kişilerin yasadışı faaliyetlere girmesini önlemek için el kitabına gerek duyulduğu belirtildi.

    Uluslararası insan hakları örgütleri ise, polise dağıtılan bu el kitapçıkları ile bir Müslüman avı başlayacağına işaret ederek bu uygulamanın yasadışı olduğunu savundu.

    Katalan polisi bir süre öncede,çarşaf giyen kadınların belirlenerek fişlenmesini öngören bir kararnameyi uygulamış ve Katalunya'daki tüm çarşaflı kadınları takip altına almıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow