hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amerikalı grubun konserine izin çıkmadı

    Amerikalı grubun konserine izin çıkmadı
    expand

    Malezya'da Müslümanlar arasında gerginliğe neden olacağı gerekçesiyle Amerikalı grubun bu ayın sonunda ülkede vermesi planlanan konser iptal edildi.

    İletişim ve Medya Bakanlığı, eserlerinde Kur'an-ı Kerim'den yaptığı alıntılarla ünlenen ve Grammy ödüllerine aday gösterilen "Lamb Of God" isimli metal grubunun, 28 Eylül'de başkent Kuala Lumpur'da vermeyi planladığı konserin iptal edilmesine gerekçe olarak, Malezya'nın hassas dini ve kültürel değerlerini gösterdi.

    Hükümete bağlı İslami Kalkınma Kurumu geçen hafta, konserin, çoğunluğu Müslüman olan ülkede gerginliklere neden olabileceğini açıklamıştı.

    Grup ise facebook hesabından yaptığı açıklamada, bu ay Yeni Zelanda, Avustralya ve Tayland'da konser vereceğini belirterek, konserin iptali nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını, çünkü yetkililerin şarkılarının ne anlam ifade ettiği konusunda herhangi bir çaba göstermediğini kaydetti.

    Malezya'da geçen yıl hükümet, Amerikalı R&B şarkıcısı Erykah Badu'nun vereceği konseri, sanatçının omuzundaki "Allah" yazılı dövmesiyle fotoğraf çektirmesi nedeniyle iptal etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow