hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır İçişleri Bakanına bombalı saldırı

    Mısır İçişleri Bakanına bombalı saldırı
    expand

    Mısır İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in konvoyuna Kahire'de bombalı saldırı düzenlendi. Bakanın yara almadan kurtulduğu saldırıda 4 kişi yaralandı.

    Mısır'da sıcak saatler yaşanıyor. İçişleri Bakanının konvoyuna bombalı saldırı gerçekleşti. Devlet gazetesi El Ahram, bakanın suikast teşebbüsünden yara almadan kurtulduğunu duyurdu.

    Patlama, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in Kahire'nin Nasr şehrinden geçtiği sırada meydana geldi.

    Bakanın konvoyunu hedef alan saldırıda ilk belirlemelere göre 4 yaralı var.

    Saldırının bombalı bir araçla gerçekleştiği ilk gelen haberler arasında.

    Dış güçleri suçladı

    Suikast girişiminin ardından geldiği İçişleri Bakanlığı binasında Mısır televizyonuna açıklamalarda bulunan İbrahim, herhangi bir isim belirtmeksizin, "Ülkede terör havası oluşturmak isteyen dış güçlerin, ülke içindeki odaklarla işbirliği yaparak bu saldırıyı gerçekleştirmiş olmasını uzak bir ihtimal olarak görmüyorum" dedi.

    1980 ve 90'lı yıllarda ülkedeki bazı dini gruplarla Mısır güvenlik güçleri arasında yaşanan şiddet olayları ve çatışmalara atıfta bulunan İbrahim, "suikastın bu yıllarda yaşanan terörist saldırılarının geri dönmesi anlamına geldiğini" söyledi.

    Patlamaya uzaktan kumandalı, yüksek teknolojik düzenekle hazırlanmış bir bombanın neden olduğunu ifade eden İbrahim, patlama sırasında bir polis ile bir çocuğun ayağının koptuğunu, korumalarından bazılarının da yaralandığını dile getirdi.

    Saldırıyı "alçakça" olarak niteleyen İbrahim, "Bu saldırı beni terörle mücadeleden alıkoyamayacak. Terörle mücadele ve yurttaşların güvenliğini korumak yolunda görevimi yerine getirirken şehit olmaya hazırım. Şayet ben şehit olursam yerime bir başka bakan gelir ve teröre karşı savaşı tamamlar" diye konuştu.

    Öte yandan güvenlik kaynakları, saldırıda yaralananların sayısının 20'ye yükseldiğini, patlamada 5'i konvoy aracı, 10'u sivillere ait olmak üzere 15 aracın hasar gördüğünü ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow