hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li savaş karşıtları sokaklarda

    ABDli savaş karşıtları sokaklarda
    expand

    ABD'nin Suriye'ye olası müdahalesini protesto eden savaş karşıtı Amerikalılar, Times Meydanı'nda yaptıkları eylemin ardından Union Meydanı'na yürüdü.

    Suriye asıllı Amerikalıların yanı sıra Wall Street'i İşgal Et oluşumunun da desteklediği gösteri öğle saatlerinde başladı.

    ABD Başkanı Barack Obama'nın kuklasını taşıyan eylemciler, "Bir daha savaş istemiyoruz, Suriye'den uzak dur", "Savaşa hayır" ve "Suriye'yi bombalama" şeklinde sloganlar attı.

    Bush ve Obama'nın fotoğraflarının yer aldığı, "Kimin yaptığı önemli değil, savaş suçları durmalı" yazılı pankartın taşındığı gösteri sırasında kullanılan tek tip dövizler dikkati çekti.

    Eyleme tekerlekli sandalye ve bağlı olduğu solunum cihazıyla katılan Dany Robert, "Tüm hayatım boyunca barışa inandım. Savaş benim için korkunç bir şey. Suriye'deki sivil savaş da korkunç ama bu ABD'nin bu ülkeye saldırması için gerekçe olamaz" dedi.

    Nobel Barış Ödülü sahibi Obama'nın savaşı engellemek amacında olmadığını ifade eden Robert, "Savaş Suriye'ye acı verecek, Suriye de Türkiye, İsrail ve İran gibi yakınındaki ülkelere sebepsiz yere acı verecek" diye konuştu.

    İtalyan asıllı Amerikan vatandaşı James Martin de savaş karşıtı bir film hazırlama niyetinde olduğunu belirtti.

    İki yıldır Türkçe eğitimi aldığını kaydeden Martin, "Savaş istemiyorum. Savaş her zaman dünyaya zarar veriyor" ifadesini kullandı.

    Turistlerden yoğun ilgi gören protesto sırasında küçük bir grup da "Tayvan'ı rahat bırakın" adlı bir eylem gerçekleştirdi.

    Göstericiler, Times Meydanı'ndaki eylemlerinin ardından 7. Cadde üzerinde toplanan diğer grupla bir araya geldi.

    Polisin cadde üzerinde hazırladığı özel bölümde protestolarını sürdürmeyi kabul etmeyen göstericiler, yaklaşık 2,7 kilometre mesafedeki Union Meydanı'na yürüdü.

    Motosikletli ve yaya polislerin nezaretinde ünlü Broadway Caddesi'ni kullanan eylemciler yol boyunca sloganlar attı.

    Polisin müdahale etmediği protestocular Union Meydanı'nda da bir süre gösterilerine devam etti.

    Bazı göstericiler arasında hararetli tartışmaların yaşandığı eylem, konuşmaların ardından sona erdi.

    Öte yandan, Suriyeli bir başka grup da akşam saatlerinde Times Meydanı'na gelerek Esed'i protesto etti. Esed aleyhinde sloganlar atan grubun eylemi olaysız sona erdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow