hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Safin Dizayi'den "çözüm süreci"ne destek

    Safin Dizayiden çözüm sürecine destek
    expand

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti Sözcüsü SefinDizayi, çözüm süreci ilgili "Kürdistan Bölge Hükümeti olarak bu sürecin tekrar canlanması için, tekrar belli bir noktaya getirilmesi için destek, yardım ne gerekiyorsa biz hazırız" dedi.

    Dizayi, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın "Adım atılmazsa 1 Eylül'de çekilmeyi durduracağız" şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

    "PKK'nın tekrar şiddete başvurmamasını temenni ediyoruz" diyen Dizayi, hükümet olarak çözüm sürecine baştan beri destek verdiklerini, IKBY Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani'nin de sürece tamamıyla destek verdiklerini ifade etti.

    Dizayi, şöyle konuştu:

    "Bu konuda büyük bir katkımız da oldu. Şu anki karar, PKK'nın tek taraflı bir kararıdır. Ümit ediyoruz ki geçici bir karardır. Daha geniş bir alanda böyle bir süreç devam etsin. Türkiye tarafından pozitif adımlar atılmasını ve PKK'nın tekrar şiddete başvurmamasını temenni ediyoruz."

    Dizayi, taraflar arasında sorunların çözümü için her türlü desteğe ve yardıma hazır olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

    "Kürdistan Bölge Hükümeti olarak, bu sürecin tekrar canlanması için, tekrar belli bir noktaya getirilmesi için destek, yardım ne gerekiyorsa biz hazırız. Ama tabi son karar Türkiye devletine ve PKK'ya aittir. Biz hiçbir zaman şiddetin yanında değiliz. Diyalogla demokratik süreç devam etsin."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow