hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de donanma üssüne saldırı

    ABDde donanma üssüne saldırı
    expand

    ABD'nin başkenti Washington'daki donanma üssünde düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişinin öldüğü bildirildi.

    Washington DC Emniyet Müdürü Cathy Lanier, Washington Donanma Deniz Sistemleri Kumanda Merkezi'nde sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda 12 kişinin öldüğünü ve yaralananlar olduğunu açıkladı.

    Lainer, saldırganların en az birinin silahlı olduğunu, ölü ele geçirilen saldırganın dışında birkaç planlayıcının daha bulunduğunu düşündüklerini bildirdi.

    Emniyet Müdürü, halka evlerinde kalma ve Kongre binasına 2, Beyaz Saray'a 5 kilometre uzaklıkta bulunan saldırının düzenlediği bölgeden uzak durma çağrısı da yaptı.

    Lainer, oparasyonun bundan sonrasını FBI yetkililerinin devraldığını belirterek, silahlı saldırının nedenine ilişkin henüz bir bilgi edinemediklerini aktardı.

    Polisin, 40-50 yaşlarında askeri üniforma tarzı bir kıyafet giyen ve uzun namlulu silah taşıyan siyahi şüpheliyi aramaya devam ettiği de açıklandı.

    Öte yandan, Washington Belediye Başkanı Vincent Gray, saldırıyı "korkunç bir trajedi" olarak nitelendirdi.

    Saldırganlardan biri öldü

    ABD'nin başkenti Washington'da bulunan donanma binasındaki saldırıyla ilgili açıklama yapan Washington DC Emniyet Müdürü Cathy Lanier, saldırganlardan birinin öldürüldüğünü açıkladı.

    Lanier, saldırıda ölenler bulunduğunu, 2 saldırganın daha olaya karışmış olduğunun düşünüldüğünü söyledi.

    Saldırgaların askeri üniformalı olduğu bildirildi.

    Saldırganlardan birinin Aaron Alexis adlı bir kişi olduğu belirtildi.

    FBI, saldırı sonrasında ölü geçirilen zanlının, 34 yaşındaki Aaron Alexis olduğunu bildirdi.

    Alexis'in, başka birinin kimliğini kullanarak binaya girdiğinden şüpheleniliyor.

    Washington'da donanma binasına düzenlenen silahlı saldırının ardından Savunma Bakanlığında güvenlik tedbirlerinin üst düzeye çıkarıldığı bildirildi.

    Obama: "Bu saldırı, askeri ve sivil personelimizi hedef almıştır"

    ABD Başkanı Obama, Washington'daki donanma binasına yapılan saldırıya ilişkin, eylemin askeri ve sivil personeli hedef aldığını açıkladı.

    Obama, Beyaz Saray'dan yaptığı açıklamada, saldırı ile ilgili geniş çaplı, kusursuz bir araştırma yapılmasını istediğini belirterek, "Araştırma ilerledikçe nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz" dedi.

    "Vatansever çalışanlarımıza ateş açılmıştır. Zarar görenlerin ailelerine destek veriyoruz. Onları korumak için her şeyi yapıyoruz" ifadelerini kullanan Obama, henüz tüm gerçekleri bilmediklerini fakat bazı insanların vurulduğunu ve birkaçının da öldüğünü ifade etti. Obama, "Bu saldırı, askeri ve sivil personelimizi hedef almıştır. Bunlar işlerine giden ve bizleri koruma işini üstlenen vatanseverler insanlardır" diye konuştu.

    Saldırıda zarar gören aileler için dua ettiklerini belirten Obama, "Onların bizim sevgi ve desteğimize ihtiyaçları var" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow