hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın Şafak Partisi'nin üç milletvekili serbest bırakıldı

    Altın Şafak Partisinin üç milletvekili serbest bırakıldı
    expand

    Yunanistan'da, yasa dışı faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan aşırı milliyetçi Altın Şafak Partisi'nin (Hrisi Avgi) altı milletvekilinden üçü serbest bırakıldı.

    Önceki gün operasyonla evlerinden alınarak Atina Emniyet Müdürlüğüne götürülen İlias Kasidiaris savcılıktaki ifadesinin ardından 50 bin euro kefaletle serbest bırakılırken, İlias Panayotaros ve Nikos Mihos'a ise ülke dışına çıkma yasağı konuldu.

    Üç gündür gözaltında tutuldukları Harbiye Mahkemesi'nden çıkışlarında kendilerine mikrofon uzatan gazetecilere küfür eden Altın Şafak milletvekilleri, "Yaşasın sizin demokrasiniz", "Bizi sadece öldürürseniz yenersiniz" şeklinde sloganlar atarak uzaklaştı.
    Milletvekili Yannis Lagos hakkında ise tutuklama kararı çıktı.

    Lagos'un, solcu şarkıcı Pavlos Fissas'ın Altın Şafak sempatizanı bir kişi tarafından öldürülmesinde rolü olduğuna dair bulgular bulunduğu bildirildi.

    Operasyon kapsamında gözaltına alınan parti lideri Nikos Mihaloliakos ve parti meclis grup başkanı Hristos Pappas'ın ise savcılıktaki ifadelerinin sürdüğü belirtildi.

    Bu arada, Altın Şafak operasyonuyla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan Ayos Pandeleimon'un emniyet müdür yardımcısı ile 52 yaşında bir kadın, Altın Şafak ile işbirliği yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

    Polis, gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramada çok sayıda silah, uyuşturucu ve büyük miktarda para ele geçirildiğini açıkladı. Soruşturma kapsamında biri emekli polis iki kişinin daha arandığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow