hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu Kürt Ulusal Konseyi ile görüştü

    Davutoğlu Kürt Ulusal Konseyi ile görüştü
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (SKUK) temsilcilerini kabul etti.

    Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti. Görüşmeye, Suriye Kürt Demokratik Partisi Lideri Abdülhakim Başar, Suriye Kürt Birliği Partisi Genel Sekreteri İbrahim Bro ve Kürt Demokratik Partisi Başkan Yardımcısı Mustafa Sino katıldı.

    Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bugün Bakan Davutoğlu tarafından kabul edilen heyet, dün de bakanlık müsteşarı ve müsteşar yardımcısı ile bir araya geldi. Görüşmelerde, SKUK'un, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na (SMDK) katılma kararı ışığında Suriye'deki durumun bütün boyutlarıyla ele alındığı ve Türkiye'nin, SKUK'un koalisyona katılma kararına yönelik desteğinin ifade edildiği belirtildi.

    Öte yandan, Suriye Kürt Yüksek Konseyi (SKYK) temsilcilerinin de Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşme talebinde bulundukları, bu çerçevede SKYK heyetinin, yetkililerle yarın insani yardım konularına ilişkin bir görüşme gerçekleştirmelerinin öngörüldüğü öğrenildi. Görüşmeye, Dışişleri Bakanlığının insani yardım konularından sorumlu Genel Müdürü ile Suriye dairesinden yetkililerin katılacağı kaydedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow