hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İslam karşıtı örgütün lideri bıraktı

    İslam karşıtı örgütün lideri bıraktı
    expand

    İslam ve göçmen karşıtı İngiliz Savunma Birliği'nin lideri, yükselen aşırıcılığı gerekçe göstererek, "Müslümanlara değil, İslamcı ideolojiye kaşıyım" diyerek örgütten ayrıldığını açıkladı.

    İngiltere'de özellikle İslam ve Müslüman karşıtı eylemleriyle bilinen aşırı sağcı İngiliz Savunma Birliği örgütünün Tommy Robinson adıyla bilinen lideri Stephen Lennon, yardımcısı Kevin Carroll ile birlikte örgütten ayrıldıklarını açıkladı.

    Kararlarını bir basın toplantısıyla duyuran Robinson ve Carroll, örgüt içinde yükselen aşırıcılığı gerekçe gösterdi. Toplantıda Robinson ve Carroll'ın yanlarnıda aşırıcılık karşıtı bir düşünce kuruluşunun 2 eski radikal İslamcı kurucusu da yer aldı. Robison, "Serbest kaldığımda Manchester'da düzenlenen gösteriye katılamadım ama izledim. Üç yıldır katılamadığım tek gösteriydi ve o gösteride 'Beyaz Gurur' yazılı bayrakları gördüm. Bunların beni temsil etmediğini farkettim" açıklamasında bulundu.

    2009 yılında Afganistan'dan eve dönen İngiliz askerlerini gösteri düzenleyerek protesto eden bazı Müslümanlara karşı kurulan örgüt, o tarihten bu yana İngiliz Savunma Birliği bir çok İslam ve göçmen karşıtı gösteri düzenledi.

    Futbol holiganları ve kendisini ırkçı olarak tanımlayanlar tarafından kurulan örgütün yüzlerle başlayan gösterileri binleri buldu. Bu gösterilerin bir çoğu şiddet eylemleriyle son buldu.

    Robinson, "İslam ideolojisiyle başetmek için yanıp tutuşuyorum. Daha önce de söylediğim gibi, bu İslamcı ideolojiye karşı bir devrimi yönetmek istiyorum. Ama, bu devrim Müslümanlara karşı değil, Müslümanlardan nefret etmiyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow