hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM'ye, "kolera bulaştırdın" suçlaması

    BMye, kolera bulaştırdın suçlaması
    expand

    New York'ta bir grup avukat ve insan hakları savunucusu, Haiti'de binlerce ölüme yol açan koleranın, barış gücü askerlerinden bulaştığı iddiasıyla BM aleyhine dava açtı.

    Manhattan'da federal mahkemede dava açan avukatlar, BM'nin Haitili kolera mağdurlarının ailelerine tazminat ödemesini ve ülkeye temiz su ve kanalizasyon imkanı sağlamasını talep etti.

    Haiti'de 2010 yılındaki depremin ardından kolera salgını başlamış ve 8 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi hastanelerde tedavi görmüştü.

    Ülkedeki kolera salgınına, depremin ardından görevlendirilen BM personelinden Nepalli askerlerin neden olduğu, aynı dönemde Nepal'de de kolera vakalarının görüldüğü iddia edilmişti.

    BM'nin, insan hakları örgütlerinin taleplerine rağmen mağdur yakınlarına tazminat ödemeyi reddetmesi üzerine olay federal mahkemeye taşındı.

    BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, gazetecilere yaptığı açıklamada, BM'nin Haiti halkına her türlü yardımı yapmaya devam edeceğini belirterek, yargıya taşınmış bir konuda yorumda bulunamayacaklarını söyledi.

    BM'nin, ABD topraklarında bulunmasına karşın diplomatik dokunulmazlığı bulunuyor. Davaya ilişkin mahkemenin nasıl bir adım atacağı ve BM'nin buna vereceği karşılık bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow