hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Libya Başbakanı Zeydan serbest bırakıldı

    Libya Başbakanı Zeydan serbest bırakıldı
    expand

    Libya Güvenlik kaynakları, Libya Başbakanı Ali Zeydan'ın eski muhaliflerce serbest bırakıldığını açıkladı. Zeydan, sabah saatlerinde Trablus'ta kaldığı otelden silahlı kişilerce kaçırılmıştı.

    Muammer Kaddafi devri sona ereli 2 yıl oldu. Ancak Libya hala karışık. Gelen son haber, ülkeyi zor günlerin beklediğinin bir işareti.

    Libya Başbakanı Ali Zeydan sabah saatlerinde başkent Trablus'ta kaldığı otelden silahlı kişilerce kaçırıldı. Zeydan kaçırıldığı sırada çekildiği iddia edilen bir fotoğraf Facebook'ta Libyalıların gruplarında paylaşıldı.

    Zeydan "neden ve kim tarafından kaçırıldı?" sorularına yanıt aranırken devlet ajansından gelen bir haber kafaları iyice karıştırdı.

    Libya devlet ajansı, Başbakan'ın İçişleri Bakanlığı'na bağlı Suçla Mücadele Birimi'nde tutulduğunu duyurdu.

    Serbest kaldı açıklama yaptı

    Eski muhaliflerce bir süre gözaltında tutulan Libya başbakanı Ali Zeydan serbest bırakıldı.

    Libya Başbakanı Zeydan, serbest kaldıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, "Libya'da uzlaşı için gayret ediyoruz, gerilim istemiyoruz" dedi.

    Zeydan, kurtarıldıktan sonra yaptığı basın açıklamasında, meseleyi gözlerden uzak, kendi aralarında halledeceklerini ifade etti.

    Zeydan şunları söyledi: "Bu vakıa doğru yolda olduğumuza olan inancımızı pekiştirdi. Siyasi krizin sonlandırılması için hükümetin istifası gerekiyorsa bu da yapılır ancak bu meşru yöntemlerle olmalıdır. Terör, baskı ve zorlamayla değil. Şahsen, kimsenin tarafında olmadım. Bu sürecin (geçiş süreci) yakıcı bir süreç olduğunun bilincindeyiz. Biz yanarak geleceğimizi aydınlatmaya hazırız. Hukukun üstün olması vatanımıza çok şey kazandıracaktır. Geçiş sürecinin sağlıklı işlemesi önceliğimizdir. Gemi güvenle karaya ulaşana kadar dikkatli olmaya devam edeceğiz. Bu meseleleri, gözlerden uzak, sakin değerlendirmeler ile demokratik yürüyüşümüze zarar vermeden çözeceğiz."

    Eski muhalifler, Zeydan'ı Amerika'nın El Kaide'nin önemli liderlerinden El Libi'nin yakalanmasındaki rolünden dolayı suçluyorlardı.

    Libya hükümeti, Amerika'nın Trablus'taki operasyonuyla ilgili bilgisi olmadığını açıklamış ve Beyaz Saray'dan konuyla ilgili açıklama istemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow