hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaçırılan Libya Başbakanı ilk kez konuştu

    Kaçırılan Libya Başbakanı ilk kez konuştu
    expand

    Libya Başbakanı Ali Zeydan, kaçırılmasının ardında siyasi güçlerin bulunduğunu, kendini alıkoyanların amacının meşruiyete darbe vurmak olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeydan, başkent Trablus'ta düzenlediği basın toplantısında, "Milli Genel Kongre (MGK) içinde hükümeti düşürmek isteyen ancak bunda başarılı olamayan siyasi güçler var. Bu güçler demokratik yollarla elde edemediğini silah kullanarak elde etmeye çalıştı. Kaçırılma olayım meşruiyete bir darbe amacı taşımaktaydı" dedi.

    Kendini kaçıran grubun mecliste onaylanmayan taleplerin aynısını tekrar ettiğini belirten Zeydan, şunları kaydetti:

    "Kaçırılmam siyasi saiklerle gerçekleştirilmiştir. Hükümeti devirmek isteyenler bunu demokratik yollarla yapamayınca silah zoruyla yapmaya kalktı. Kaçırma operasyonunu 100'e yakın araçla gerçekleştirdiler. Her türlü silahlarının bulunması olayın bir merkezden idare edildiğini gösteriyor. Libya'yı Somali ve Sudan'a çevirmek isteyen bazı güçler var. Devrimci Operasyonlar Birliği, olaya karışanları adalete teslim etmelidir." 

    Kaldığı otelden silahlı kişiler tarafından kaçırılarak saatlerce alıkonulan Başbakan Zeydan, yapılan operasyonla kurtarılmış, operasyonun ayrıntılarına ilişkin bir açıklamada bulunulmamıştı.

    Libya Devrimci Operasyonlar Birliği, Zeydan'ın "uyarı" amaçlı alıkonulduğunu açıklamış, daha sonra olayla bir ilgilerinin bulunmadığını duyurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow