hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk pilotların görüntüleri yayınlandı

    Türk pilotların görüntüleri yayınlandı
    expand

    Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca'nın görüntüleri, Lübnan LBC televizyonunda yayınlandı. Pilotlar, İngilizce olarak yaptıkları konuşmalarda, durumlarının iyi olduğunu ve eve dönmek istediklerini belirtti.

    Video kaydında ilk olarak konuşan pilot Murat Akpınar, "Bugün 14 Ekim 2013, bayramdan bir gün önce. evimde olmak istiyorum. İyiyim" ifadesini kullanıyor.

    Yardımcı pilot Murat Ağca da konuşmanın kaydediliği tarih olarak 14 Ekim'e işaret ederken, durumunun iyi olduğunu dile getirdi. Ailesini, çocuğunu ve ülkesini özlediğini anlatan Ağca, "Herkese Kur'an'dan kısa bir ayetle seslenmek istiyorum" diyerek, "Hoşlanmadığınız bir şey, hakkınızda hayırlı olabilir" mealindeki Bakara Suresi'nin 216. ayetinin bir bölümünü okudu.

    Yaklaşık 30 saniyelik video kaydında, Türk pilotların sağlıklarının iyi olduğu ve sakallarının uzamış olduğu görülüyor.    

    İstanbul-Beyrut seferini yapan THY personelini, 9 Ağustos'ta havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı kişiler, pilot Akpınar ile yardımcısı Ağca'yı kaçırmış, diğer personeli serbest bırakmıştı. Eylemin sorumluluğunu üstlenen "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" adlı grup adına yapılan açıklamada, Türk pilotların, Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlı karşılığında serbest bırakılacağı belirtilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow