hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'in barış görüşmeleri koşulu Ürdün sınırı

    İsrailin barış görüşmeleri koşulu Ürdün sınırı
    expand

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlilerle bir barış halinde İzak Rabin'in dediği gibi Ürdün sınırında bir güvenlik sınırı gerektiğini söyledi.

    Netanyahu, İsrailli bir radikal tarafından başbakanlığı sırasında 18 yıl önce öldürülen İzak Rabin için Meclis'te düzenlenen özel oturumda sırasında yaptığı konuşmada, "Bizim gücümüz, barış ve varlığımızın garantisidir. Batı Şeria'da bir İran dalı istemiyoruz. Rabin'in son konuşmasında dediği gibi bu da Ürdün Vadisi'nde bir güvenlik sınırıdır" dedi.

    Netanyahu, "Bununla alakalı olarak İran temsilcileri, biz Lübnan ve Gazze'yi boşalttıktan sonra sınır üzerinde kontrolü ele aldı" diye konuştu.

    Netanyahu'nun bu açıklamalarının, "İsrail ile Filistin arasında devam eden barış görüşmelerinin Ürdün sınırı nedeniyle tıkandığı" yönünde İsrail basınında yer alan bazı haberlerin yayınlanmasının ardından gelmesi dikkati çekti.

    Cumhurbaşkanı Peres: "Rabin sanki dün öldürüldü"

    Cumhurbaşkanı Şimon Peres de İzak Rabin için "İzak'ı sanki dün öldürülmüş gibi hissediyorum. Onu çok özledim, hepimiz o günden bugüne geçen her günde, onu özlemediğimiz bir gün bile olmadı. Katili asla affedilmeyecek" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow