hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ada'da 3 gizli buluşma!

    Adada 3 gizli buluşma
    expand

    Kıbrıs'ta BM denetiminde görüşmeleri yeniden başlatma çalışmaları devam ederken, Rum lider Nikos Anastasiadis'in pazarlıkları yürütecek müzakerecisi Andreas Mavroyannis'in, KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile Kurban Bayramı döneminde 3 kez gizlice buluştuğu ortaya çıktı.

    Rum yönetimi, çapraz müzakereler çerçevesinde Ankara'ya da gitmeye hazırlanan Mavroyannis'in gizli görüşmeler yaptığını üstü kapalı doğruladı ancak temasların Cumhurbaşkanı Derviş liderliğinde sürdürülen resmi görüşmelerin yerini tutacak paralel bir süreç olmadığını sosyal nitelik içerdiğini belirtti.
     
    Sessiz ev buluşmaları

    Rum medyasında şok etkisi yapan gizli görüşmelerin, KKTC, Güney Kıbrıs ve BM denetimindeki ara bölgede gizli evlerde yapıldığı belirtiliyor.

    Müzakerelerde resmi bir konumu bulunmayan Dışişleri Bakanı Özdil Nami, 9 Ekim'de Ankara'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Kıbrıs sorununu ele almıştı.

    Gizli görüşmeler, Rum lider Nikos Anastasiadis'in danışmanlarından gazeteci Makarios Durusiatis'e yakın bir internet sitesinde yayınlandı ardından tüm Rum medyasında yer aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow