hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Amaç Türkiye- İsrail ilişkilerine zarar vermek"

    Amaç Türkiye- İsrail ilişkilerine zarar vermek
    expand

    MOSSAD ajanlarının ihbar edilmesiyle ilgili iddialara İsrail'den yanıt geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor "Bu konuda detay bilmiyoruz ama bu iddialar doğruysa bile İsrail'den sızmadı. Amaç Türkiye- İsrail ilişkilerine zarar vermek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk hükümetinin MOSSAD için çalışan 10 kadar İranlı ajanın kimliğini Tahran istihbaratına ihbar ettiği yönündeki iddialar Amerikan basınında yer almıştı. İsrail'den bu konuda ilk resmi açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor "Bu konuda detay bilmiyoruz ama bu iddialar doğruysa bile İsrail'den sızmadı. Amaç Türkiye- İsrail ilişkilerine zarar vermek" dedi.

    Palmor Kudüs'te Türk gazetecilere konuştu. Yigal Palmor "Biz dışişleriyiz MOSSAD'ın operasyonlarından haberdar değiliz, ama iddialar hiçbir şekilde İsrail'den sızmış olamaz" dedi. Palmor, iddiaların Türkiye'de isimsiz bir kaynak tarafından reddedildiğine, belirli bir isim tarafından da reddedilmediğine dikkat çekti.

    İsrail Dışişleri Sözcüsü, İsrail'in bu iddiadan hiçbir çıkarının olmadığını söyledi. Bu haberin İsrail-Türkiye ilişkilerine zarar vermeyi amaçladığını savundu.

    Palmor, iddianın sahibi Washington Post yazarı David İgnatius'un bu bilgiye ulaşacak İsrailli kaynaklara da sahip olmadığını öne sürdü. İsrail Dışişleri Sözcüzü iddianın, Davos krizi sonrası İgnatius'un kişisel çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow