hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bulgaristan'da eski başbakana soruşturma

    Bulgaristanda eski başbakana soruşturma
    expand

    Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Sotir Tzatzarov, ülkenin eski Başbakanı Sergey Stanişev'in milletvekili olarak sahip olduğu dokunulmazlığın kaldırılmasını talep etti.

    Talebin, Başbakan Plamen Oreşarski'nin koalisyon hükümetini destekleyen Bulgaristan Soyalist Partisi (BSP) ve Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) lideri Stanişev'in yargılamasını kolaylaştırılacağı belirtildi.

    Stanişev'in, başbakan olduğu dönemde 10 adet gizli belgenin Bakanlar Kurulu arşivinde kaybolmasıyla ilgili mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

    Cumhuriyet Başsavcılığı, görevini ihmal eden Stanişev'un söz konusu belgelerin ortadan kaybolmasına neden olduğunu savundu. BSP lideri Stanişev, daha önce yaptığı açıklamada, davanın "kısa posedürle" bakılmasını talep etmiş, kendisinin mahkemeyle her türlü işbirliğine hazır olduğunu ifade etmişti.

    Soruşturma konusu olan belgeler arasında Devlet Milli Güvenlik Servisi'nin üç, İçişleri Bakanlığı'nın iki ve NATO ile Bulgaristan Savunma Bakanlığı'na ait "gizli" mühürlü birer rapor da yer alıyor. Sergey Stanişev, 2005-2009 döneminde başbakanlık görevini yürütmüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow