hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Time, Mustafa Kemal'i unutmadı

    Time, Mustafa Kemali unutmadı
    expand

    Dördüncü sayısını yayınladıkları 24 Mart 1923'te Mustafa Kemal Atatürk'ü kapak yapan ünlü Amerikan haber dergisi Time, Cumhuriyetin 90. kuruluş yılını da özel yazılarla kutladı.

    Ünlü Amerikan haber dergisi Time, Cumhuriyet'in 90'ıncı kuruluş yıldönümünü özel yazılarla kutladı. Dördüncü sayıda Mustafa Kemal Atatürk'ün kapak olduğunu hatırlatan dergi, Büyük Önder hakkındaki sözlerden bir derleme yayınladı.

    "Atatürk'ü Hatırlamak: Türkiye'nin kurucu babası Time'ın dördüncü sayısında yer aldı". Ünlü Amerikan haber dergisi, bu başlık altındaki özel bir yazıyla Cumhuriyetin 90.YIldönümünü kutladı.

    Derginin dünya edisyonunun Genel Yayın Yönetmeni Ishaan Tharoor'un kaleme aldığı yazıda, Time'ın Atatürk'ün yer aldığı 24 Mart 1923 tarihli sayısının kapak görseli kullanıldı ve şu ifadelere yer verildi:

    "Bugün Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkıntılarından egemen, bağımsız bir ülke olarak çıkan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü. Bu büyük oranda bir kişinin liderliği sayesinde oldu: Mustafa Kemal Atatürk. Yine 90 yıl önce yeni bir Amerikan haber dergisi New York medyasını sarsmaya başlamıştı. Time henüz Atatürk adın almamış "Mustafa Kemal Paşa"yı 24 mart tarihli dördüncü sayısının kapağına koymuş, onu "halkı yabancı bir makamın boyunduruğundan kurtaran, sahip oldukları özelliklerin farkına varmalarını sağlayan ve düşünce ve eylem özgürlüğü" getiren "Türkiye'nin özgürleştiricisi" olarak selamlamıştı."

    Dergi aynı zamanda Nate Rawlings'in hazırladığı "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e 8 övgü" başlıklı bir derleme de yayınladı.

    Derlemede, aralarında Churchill, John Fitzgerald Kennedy, Charles De Gaule ve Rosevelt gibi dünya liderleri, asker ve düşünürlerin bulunduğu 8 ismin gazi hakkındaki görüşlerine yer verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow