hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'da olağanüstü hal kaldırıldı

    Mısırda olağanüstü hal kaldırıldı
    expand

    Mısır İdare Mahkemesi, ülkede olağanüstü halin kaldırılmasına karar verdi.

    Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, mahkeme, süresi 2 gün sonra dolacak olan olağanüstü halin, saat 16.00 itibariyle kaldırılmasını kararlaştırdı.

    AA muhabirinin görüştüğü bir hükümet yetkilisi, "olağanüstü hal kanunu gereği uygulanan sokağa çıkma yasağının da mahkemenin verdiği karar çerçevesinde bugün itibariyle kaldırılacağını" söyledi. Yetkili, yasağın saat kaçta kaldırılacağına dair ise bilgi vermedi.

    Mısır'ın geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, 3 Temmuz'da ordunun yönetime el koymasının ardından 14 Ağustos'ta bir ay süreyle ilan edilen olağanüstü hal uygulamasını, eylülde 2 ay daha uzatılmasına karar vermişti.

    ABD memnun

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Mısır'da olağanüstü halin kaldırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını, ancak hükümetin
    güvenlik konusunda başka yasal düzenlemeler düşünmekte olduğunu da not ettiklerini söyledi.

    Psaki, günlük basın brifinginde, Mısır'da olağanüstü halin kaldırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Ancak, hükümetin güvenlik
    konusunda başka yasal düzenlemeler düşünmekte olduğunu da not ettiklerini belirten Psaki, Mısır hükümetini tüm Mısırlıların haklarına saygı göstermeye çağırdı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow