hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müşerref "vatana ihanet"ten yargılanacak

    Müşerref vatana ihanetten yargılanacak
    expand

    Pakistan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, sıkı yönetim ve Anayasa'yı askıya aldığı gerekçesiyle "vatana ihanet" suçundan yargılanacak.

    Pakistan İçişleri Bakanı Chaudhry Nisar Ali Khan, Pervez Müşerref'in 2007 yılında ilan ettiği "sıkı yönetim" nedeniyle "vatan hainliğinden" yargılanacağını açıkladı.

    Pakistan anayasasının 6. maddesi uyarınca  Pervez Müşerref'in yargılanmasına Yüksek Mahkeme ve bir komisyon tarafından karar verildiğini söyleyen İçişleri Bakanı böylece Pakistan'da ilk defa bir ordu komutanının "vatana ihanetten" yargılanacağını ve bu kararın "milli çıkarların" korunması için alındığını ifade etti.

    1999 yılında yapılan darbe ile Pakistan yönetimine gelen 70 yaşındaki Pervez Müşerref  2008 yılına kadar yönetimde kalmış, daha sonra Pakistan'dan ülkeden kaçmıştı.

    Pakistan'a geri dönen ve hakkında yapılan kovuşturmalar bitinceye kadar ev hapsinde tutulan Müşerref, Benazir Butto cinayeti, İslamabad'daki Kırmızı Cami'de radikal müslümanlara yapılan kanlı saldırı ile ilgili yürütülen soruşturmalardan aklanmıştı. Müşerref'in ev hapsi yakın zamanda sona ermişti.

    Pakistan hukukunda 'vatan hainliği' idam veya müebbet hapis ile cezalandırılıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow