hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'da terörle mücadele kanunu değişiyor

    Mısırda terörle mücadele kanunu değişiyor
    expand

    Mısır Anayasa Değişiklik Komisyonu, ülkede tartışmalara neden olan terörle mücadele kanunundaki değişikliği oy çokluğu ile kabul etti.

    Komisyon sözcüsü Muhammed Selmavi, kanuna eklenen madde uyarınca, "Birleşmiş Milletler'in terörle mücadele kriterlerine bağlı kalınacağı, genel hak ve hürriyetlere zarar vermeksizin, anayasanın teminatıyla ülke ve toplum için bir tehdit unsuru olan terörün ideolojik, sosyal ve ekonomik kaynaklarının kurutulmasının hedeflendiğini" söyledi.

    Kanunda değişiklik sağlayan maddenin, sadece terörün tanımını yapmak ve belli cezalar getirmekle kalmayacağını, aynı zamanda terör sebebiyle zarar görenler için adil bir tazminat belirleyeceğini belirten Selmavi, "Bu madde, açık ve net bir anayasa metniyle Sina'daki terör sorununu kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturacak" dedi.

    Selmavi, söz konusu maddenin, devleti terörle mücadelede üzerine düşeni yapmakla yükümlü kıldığını ancak herhangi bir güvenlik birimine, insanlara terör faaliyetleri yürüttükleri yönünde keyfi suçlamalar yöneltebilme hakkı tanımayacağını savundu.

    Muhammed Selmavi, daha önce yaptığı açıklamada, komisyonun çalışmalarını 3 Aralık'ta bitireceğini ve hazırlanan anayasa metninin Cumhurbaşkanlığına sunulacağını, daha sonra da referanduma gidileceğini belirtmişti.

    Buna göre yeni hazırlanan anayasa metninin Ocak 2014'te referanduma sunulması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow