hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'da çatışma: 3 ölü, 18 yaralı

    Mısırda çatışma: 3 ölü, 18 yaralı
    expand

    Minye ilinde Müslümanlar ile Kıptiler arasında çıkan çatışmada 3 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

    Mısır'ın orta kesiminde yer alan el-Minye ilinde Müslümanlar ile Kıptiler arasında çıkan çatışmada 3 kişi öldü 18 kişi yaralandı.

    AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Nezletu Abid köyünden bir Kıpti, el-Havarite köyü yakınlarına bir ev inşa etti. Havarite köyündeki Müslümanların evin kilise olarak inşa edildiğinden şüphelenmesi üzerine söz konusu köylerdeki Kıptiler ile Müslümanlar arasında çıkan kavga silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışmada 3 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

    Minye Emniyet Müdürü Usame Mutevalli, yaptığı açıklamada, çatışmada ölenlerin 36 yaşındaki Müslüman Suad Mahmud Hicazi ve 25 yaşındaki Muhammed Sabir Şhate ile 27 yaşındaki Kıpti Cercis Kamil Habib olduğunu belirtti.

    Mutevalli, güvenlik güçlerinin olaya müdahale ederek çatışmanın yaşandığı 2 köyü güvenlik çemberine aldığını kaydetti. Öte yandan, Minye iline bağlı Deyr Mevvas kentinin el-Bedrman köyünde de Müslümanlar ile Kıptiler arasında çatışma yaşandı.

    Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kıpti bir genç ile Müslüman bir kız arasındaki ilişkinin ortaya çıkması üzerine Müslümanlar ile Kıptiler arasında çatışma çıktı. Güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak taraflara müdahale ettiği belirtilirken, çatışmada ölü ve yaralı olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

    Köydeki Müslümanların, Kıptilere ait 3 evi ateşe verdiği ifade edilirken, güvenlik yetkililerinden olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow