hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır yine karıştı, Tahrir'de müdahale

    Mısır yine karıştı, Tahrirde müdahale
    expand

    Mısır güvenlik güçleri, başkent Kahire'de Tahrir Meydanı'na giren üniversite öğrencilerine müdahale etti.

    Mısır'da gösteri yapan üniversite öğrencileri, başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'na girdi.

    Kahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde bir kaç gün önce öldürülen arkadaşları için üniversite kampüsü önünde yürüyüşe geçen öğrenciler, Tahrir Meydanı'na ulaştı.

    Farklı gruplardan öğrencilerin yeraldığı gösterilerde, meydana giren öğrenci grupları, darbe karşıtının yanı sıra yürürlüğe giren yeni "gösteri kanunu"na karşı sloganlar attı.

    Meydana giren kimi öğrencilerin "Rabia işareti" yaptıkları ve görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Muhammed Mursi'nin posterlerini taşıdıkları, bazılarının secde ettiği, bir grubun da namaz kıldığı görüldü.

    Daha önce "Mursi karşıtı" olarak bilenen grupların da yeraldığı gösterilerde, ordunun yönetime müdahalesi sonrasında darbe karşıtlarının ilk kez Tahrir Meydanı'na girdiği belirtildi.

    Müdahale edildi

    Kahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde önünde toplanarak, bir kaç gün önce öldürülen arkadaşları için yürüyüşe geçip Tahrir Meydanı'na ulaşan öğrencilere müdahale eden güvenlik güçleri, eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı.

    Bazı öğrencilerin gazdan etkilendiği olayda, farklı noktalarda ise güvenlik güçleri ile öğrenciler arasında zaman zaman arbede yaşandı. Güvenlik güçleri boşaltılan bölümlere zırhlı araçlar yerleştirirken meydanın yaya ve araç girişine kapatıldığı görüldü.

    Müdahale sonucu Tahrir Meydanı'nı boşaltan öğrenci gruplarının, Talat Harp Meydanı'nda toplanmaya başladıkları belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow