hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye ile Irak petrolde anlaştı

    Türkiye ile Irak petrolde anlaştı
    expand

    Irak enerji işlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani, "Irak'tan yapılacak herhangi bir petrol ihracatının Bağdat hükümetinin onayını alması gerektiği konusunda anlaştık" dedi.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Irak'ta, Başbakan Nuri el-Maliki'nin enerji işlerinden sorumlu yardımcısı Hüseyin Şehristani ile bir araya geldi.

    Şehristani, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la Yeşil Bölge"deki ofisinde yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın açıklamasında, mevkidaşıyla görüşmesinin verimli geçtiğini belirtti.

    İki ülke arasındaki işbirliği ilişkilerini, "kardeşçe ve şeffaf" bir şekilde ele aldıklarını ifade eden Şehristani, "Irak'tan yapılacak herhangi bir petrol ihracatının Bağdat hükümetinin onayını alması gerektiği konusunda anlaştıklarını" söyledi.

    Yıldız, Erbil'e geçti

    Bu arada Taner Yıldız, Irak'ın başkenti Bağdat'taki resmi temaslarının ardından özel uçakla Erbil'e geldi.

    Yıldız'ı, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Elektrik Bakanı Ebubekir Yasin ile Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam ile diğer yetkililer karşıladı.

    Yıldız, yaptığı açıklamada merkezi Bağdat hükümetiyle herhangi bir sorun yaşanmadığını, oldukça olumlu gelişmelerin yaşandığını söyledi.

    Bakan Yıldız, konuyla ilgili detaylı açıklamaları daha sonra yapacağını ifade etti.

    Taner Yıldız'ın yarın IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Havrami ile birlikte Kürdistan-Irak Petrol ve Gaz Konferansı'nın açılışını yapması bekleniyor.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Bakan Yıldız'ın, Irak'taki temasları kapsamında Şehristani ile görüştüğü belirtildi.

    Açıklamada, "görüşmenin oldukça verimli geçtiği" kaydedildi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow