hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye'de cihadçı gruplar Malula'daki manastıra saldırdı

    Suriyede cihadçı gruplar Maluladaki manastıra saldırdı
    expand

    Suriye'de, Hazreti İsa'nın konuştuğu Aramice'nin konuşulduğu Ortadoğu'daki birkaç yerleşimden biri olan Malula beldesindeki Mar Takla Manastırına cihadçı gruplar saldırdı.

    Suriye'de cihadçı gruplar, başkent Şam'ın Malula beldesinde yer alan tarihi Mar Takla Manastırı'na saldırdı.

    Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye ordusunun başkent Şam'ın Deyr Atiye ile Karra beldesinde silahlı gruplara saldırarak büyük zayiat verdiğini ve cihadçı grupların Hristiyanların yoğunlukta yaşadığı Şam'ın Malula beldesindeki tarihi Mar Takla Manastırı'na saldırdığını açıkladı.

    Haberde, Manastır Başkanı Plajya Seyyaf ile manastırın yetimhanesinde çalışan birkaç rahibenin kaçırıldığı da ifade edildi.

    Kaçırma ve saldırı iddiasına ilişkin SANA'ya açıklamada bulunun Sosyal İşler Bakanı Kinda el-Şammat, Mar Takla Manastırı'na saldırılıp ablukaya alınmasından derin endişe duyduğunu söyledi.

    Şammat, cihadçı grupların 5 rahibeyi kaçırdıklarını da sözlerine ekledi.

    Cihadçı gruplar, Eylül ayı başlarında da Hristiyanların yaşadığı Malula'ya saldırmış ve ele geçirmişlerdi. Ancak bölgeyi ellerinde uzun süre tutamayarak geri çekilmişlerdi.

    Şam-Humus karayolunda yer almasından dolayı stratejik öneme sahip bulunan Malula, rejim muhalifi grupların hedefinde. Ancak tarihi önemi ve barındırdığı yapı ve manastırlar nedeniyle belde, dünya kamuoyunun da özenle üzerinde durduğu bir yerleşim. Malula ayrıca Ortadoğu'da Hazreti İsa'nın konuştuğu dil olan Aramice'nin kullanıldığı birkaç yerleşimden biri.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow