hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tayland polisinden şaşırtan hamle

    Tayland polisinden şaşırtan hamle
    expand

    Hükümet karşıtı gösterilerin 10'uncu gününe girdiği Tayland'da hükümet gerginliği azaltmak için sürpriz bir adım attı. Emniyet ve hükümet binaları önündeki barikatlar kaldırıldı.

    Bu adım, göstericilerin polis binalarını hedef alacaklarını açıklamasının ardından geldi.

    Tayland'da 10 gündür devam eden hükümet karşıtı protestolarda bu sabah ilginç bir gelişme yaşandı. Polis barikatları kaldırarak başbakanlık binasının önünü açtı ve göstericilerin geçişine izin verdi.

    Göstericilerle güvenlik görevlileri arasında yapılan pazarlığın ardından, polis protestocuların emniyet müdürlüğü binasına girişine izin verirken beton bloklar ve dikenli tellerden oluşan barikatları da vinçlerle kaldırdı.

    Cumartesi gününden bu yana göstericilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale eden polis aynı zamanda başbakanlık binasının önündeki barikatların aşan protestoculara da dokunmadı.

    Hükümetin tavrındaki bu ani ve beklenmedik değişiklik, son üç günde şiddetlenerek 3 kişinin ölümüne 230 kişinin de yaralanmasına neden olan ve ülkede istikrar tartışmaları yaratan çatışmalara bir son verme isteği olarak değerlendirildi.

    Hükümet yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmazken, barikatları aşıp Hükümet Evi de denilen başbakanlık binasının önüne gelen protestocular zafer nidaları attı.

    Ancak göstericilerin binanın içine girmek için bir girişimi olmadı.

    Türk Dışişleri'nden açıklama

    Bu arada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü Tayland'da meydana gelen gösterilere ilişkin, tarafların, hukukun üstünlüğüne saygı göstermek suretiyle şiddete başvurmaktan kaçınarak görüş ayrılıklarını demokratik olgunluk içerisinde ve ülkede barış ve istikrarın korunmasına özen gösteren bir yaklaşımla gidermelerini temenni ettiklerini bildirdi.
         
    Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Bangkok'ta devam eden gösterilerin yakından izlendiği, gösterilerin, hükümet binalarının işgal edilmesi boyutlarına ulaşmış olmasından endişe duyulduğu belirtilerek, "Tarafların, hukukun üstünlüğüne saygı göstermek suretiyle şiddete başvurmaktan kaçınarak, görüş ayrılıklarını demokratik olgunluk içerisinde ve ülkede barış ve istikrarın korunmasına özen gösteren bir yaklaşımla gidermelerini temenni ediyoruz" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow