hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'da tutuklanan gazeteci Metin Turan serbest bırakılıyor

    Mısırda tutuklanan gazeteci Metin Turan serbest bırakılıyor
    expand

    Mısır'da darbe sonrasında Ramses meydanında yaşanan olayları izlerken tutuklanan Metin Turan özgürlüğüne kavuşacak. Mahkeme Turan'ın serbest bırakılmasına karar verdi.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gazeteci Turan'ın serbest kalacağı haberini Twitter hesabından duyurdu.

    Davutoğlu, "Mısır'da bir süredir tutuklu bulunan metin turan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Konuyu ilk andan itibaren yakından takip eden büyükelçiliğimiz, bundan sonra da gerekli girişimleri yapacak" diye yazdı.

    Metin Turan, Mısır'da 17 Ağustos'ta Ramses meydanındaki Fetih Camii olaylarını takip ettiği sırada gözaltına alınmıştı.

    Göstericilerle birlikte "şiddete teşvik" suçlamasıyla yargılanan turan'ın 45 günlük geçici tutukluluk kararı 3 kez uzatıldı.

    Kahire Ceza Mahkemesi, Metin Turan'la birlikte aynı davada yargılanan 84 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Turan'ın 48 saat içinde serbest bırakılması bekleniyor.

    Ailesi haberi sevinçle karşıladı

    Metin Turan'ın tahliyesi, annesi Fadime Turan, ağabeyi Fikret ve akrabalarının yaşadığı İzmir Gaziemir ilçesi Aktepe Mahallesi'ndeki evinde sevinçle karşılandı.

    Anne Fadime Turan (70), oğlunu tutuklayanların Allah'a hesap vermesi gerektiğini belirterek, "Oğlum hırsızlık yapmadı, bir şey yapmadı. Allah'ın evinden alıp götürdüler. Dört ay boyunca ağladım, yas tuttum şimdi çok mutluyum" dedi.

    Oğlunun tutuklu bulunduğu süre içesinde çocuklarıyla birlikte Mısır'a gidip Metin Turan ile görüş dile getiren Fadime Turan, serbest bırakılmasının ardından henüz oğluyla irtibata geçemediklerini bildirerek, oğlunu kucaklamak için Mısır'a dahi gidebileceğini söyledi.

    Anne Fadime Turan, oğluna olan hasretini bilgisayardaki fotoğraflarına bakarak giderirken, dönüşünü sabırsızlıkla beklediklerini kaydetti.

    İbrahim Turan ise, amca oğlu Metin Turan'ın sağ salim serbest bırakılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow