hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Partili Milletvekili konuştu: Kabine de değişebilir

    AK Partili Milletvekili konuştu: Kabine de değişebilir
    expand

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakın çalışma ekibinde en uzun süre kalan isimlerden biri Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dönem danışmanlığını da yapan Arslan, kabinede de değişiklikler olabileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek  Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan'ın taksicilerle buluşmasını köşesine taşıdı. Arslan o buluşmada kendisine sorulan belediye başkanı değişiklikleriyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı: 

    Cesur ve riskli hamlelerdi

    Tayyip Bey ise tekrar genel başkan olduktan sonra, ilk önce parti içinde bilahare de Bakanlar Kurulu’nda çok stratejik değişikler yaptı. Bunlar cesur ve riskli hamlelerdi. Görev değişiklikleri, küskünlüğe neden olabilirdi. Zira bu insanların hepsiyle ciddi bir hukuku var; bazıları kendileriyle 10 yıllık, 20 yıllık, hatta 40 yıllık hukuklarının olduğu insanlar. Mesela sizler bu taksi durağında birlikte çalışıyorsunuz. Allah bilir, çoğu kez ‘Aman küsmesin, kırılmasın’ düşüncesiyle arkadaşlarınızın eksikliklerine sesinizi çıkarmıyorsunuzdur. Ama Tayyip Bey, uzun yıllar hukukunun olduğu, bakanlık veya belediye başkanlığı yapan arkadaşlarında görev değişikliğine gitmekten çekinmedi. Ne için? Elbette partimizin hayrı için. AK Parti, bu süreç sayesinde, 2019 seçimlerine yenilenmiş ve eski dinamizmini yakalamış halde girecek. Partimizi seçime götürecek kadroların, önünde 8 ay - 1 yıl gibi bir çalışma zamanı olacak.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar TSK Kara Unsur Komutanlığı'nı ziyaret etti

    Bazıları yıpranmıştı

    Görevden alınan arkadaşlarımızı ya da istifalarını sunmak durumunda bırakılan başkanlarımızı adeta bir suçlu gibi görmek doğru bir yaklaşım değil. Bu nedenledir ki Cumhurbaşkanımız da bu değişikliği genelde ‘bayrak değişimi’ olarak görüyor. Bayrağı bir başkasına devretmek durumunda kalanlar arasında elbette haklarında çok eleştiri olanlar da vardı. Kimilerinin eksileri artılarından fazlaydı. Bazıları yıllardır kamuoyu önünde olmanın da etkisiyle yıpranmışlardı. Bu kararlar isabetli mi, değil mi, zamanla görülecek. Ama şu var, bu değişiklikler partimizin selameti için yapıldı; ülkemizin geleceği açısından daha isabetli olur diye yapıldı.

    Erdoğan'dan İsmail Kahraman açıklaması: Ben de yeni öğrendim

    Kabine, MKYK MYK değişebilir

    Partinin üst yönetimi ve kabinenin ardından belediye başkanlarına el atıldı; bazı başkanlarımızın istifası istendi. Kongrelerin başlamasıyla beraber bazı il ve ilçe başkanlıklarında kısmi değişikler yapıldı. Yakın zamanda bunlar tamamlanacak. Daha sonra kongremiz olacak. Akabinde partinin üst düzey karar alma mekanizmalarında bir kan değişimine gidilmesi muhtemeldir; MYK ve MKYK’da değişiklikler olabilir. Bu değişikliğin öncesinde veya sonrasında, tekrar bir kabine değişikliği de olabilir. Tayyip Bey şekilde AK Parti’nin silkinmesini, eski dinamizmini tekrar yakalamasını sağlamayı hedefliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow