hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MTSO 132 yaşında

    MTSO 132 yaşında
    expand
    KAYNAK DHA

    MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO), 132'nci kuruluş yıldönümünü düzenlenen törenle kutlanmaya başlanırken Meclis Başkanı Mahmut Arslan, yaklaşık 20 bin üye ile 422 bin kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO), 132'nci kuruluş yıldönümünü düzenlenen törenle kutlanmaya başlanırken Meclis Başkanı Mahmut Arslan, yaklaşık 20 bin üye ile 422 bin kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.
    MTSO’nun kuruluş yıl dönümü nedeni ile ilk tören, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Buradaki törene, MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, meclis ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
    Törende konuşan Meclis Başkanı Arslan, Oda’nın 132 yıl içinde yürüttüğü çalışmaları kısaca özetleyerek, bundan sonra yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi. MTSO’nun Türkiye’nin en eski Odalarından birisi olduğunu vurgulayan Arslan, "132 yıl içinde göreve gelen her yönetici bir tuğla koyarak başarı çıtasını yükseltti. Ben geçmiş dönemlerde Mecliste ve Yönetimde olan herkese, çalışanlarımıza minnet duygularımızı sunuyorum. Geçmiş dönem Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlığı görevlerini başarı ile sürdürmüş ancak bugün hayatta olmayan Kadri Şaman, İbrahim Kiper ve Hadi Doğan’ı da saygıyla anıyor, onların şahsında vefat eden tüm başkanlar ve yöneticiler ve üyelerimizi minnetle anıyorum" dedi.
    MTSO’nun kentin en önemli sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayarak gücünü üyelerinden aldığını ifade eden Arslan, "MTSO, 17 bini faal 20 bin civarında üyesi bulunan, İldeki 422 bin kişilik istihdamın önemli bir kısmını sağlayan bir oluşum. Bunlar küçümsenecek rakamlar değil. Kent ekonomisi adına yapılan tüm önemli çalışmalarda imzası var. Hatırlayacak olursak Mersin Serbest Bölgesi’nden Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasında ve genişleme alanlarının yapılmasında öncü rol üstlenmiş bir Oda. Aynı zamanda Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden sağlık ocaklarına, okullardan karakola kadar birçok değerde MTSO imzası var. Bunlar küçümsenecek çalışmalar değil" diye konuştu.
    MTSO Başkanı Aşut ise odanın 132 yıldır kentte büyük değerler kazandırdığını kaydederek, şunları söyledi:
    "132 yıldır olduğu gibi bundan sonrasında da hiçbir şeyden korkmadan, büyük bir umut ve kendimize güvenle üretmeye, iş ve aş vermeye, ülkenin zenginliği olmaya devam edeceğiz. Projelerimize devam edeceğiz. Siyaset üstü bir duruşla, yapay kavgalara girmeden, bölmeden, ayrıştırmadan, kentimizi ve insanımızı kucaklamaya devam edeceğiz. Mersin iş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yorulmadan, küsmeden, şikayet etmeden oturduğumuz makamların hakkını vermeye devam edeceğiz. 132 yıldır kesintisiz olarak hizmete devam eden bir Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanı olarak, tüm Mersinlilerin, Mersin iş dünyamızın bilmesini ve inanmasını istediğim bir şey var. Ülkemizin ve Mersin’in yarını bu günüden daha parlak olacak, daha zengin olacak, daha huzurlu, daha mutlu olacaktır."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow