hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zehra Su'dan 15 yıl aradan sonra 'Aşk Defteri' albümü

    Zehra Sudan 15 yıl aradan sonra Aşk Defteri albümü
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türk Sanat Müziği sanatçısı Zehra Su, 15 yıl aradan sonra "Aşk Defteri" adını verdiği albümünü dinleyenleriyle buluşturdu. 80'lerin ruhunu yansıtan albümün tüm geliri kimsesiz çocuklara bağışlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şarkı söylemeyi tutku haline getiren ve müziksiz bir yaşamı hayal edemediğini söyleyen Türk Sanat Müziği sanatçısı Zehra Su, uzun bir aradan sonra "Aşk Defteri" albümünü sevenleriyle buluşturdu.

    2002 yılında Selami Şahin, Metin Özülkü ve Şehrazat'ın eserlerinin de yer aldığı "Çek Cezanı" isimli albümü çıkaran Zehra Su, uzun süren sessizliğini "Aşk Defteri" albümüyle bozdu. Neşat Ertaş, Aysel Gürel, Sezen Cumhur Önal'ın eserlerinin de yer aldığı 10 şarkılık albümün ilk klip çalışması Kemal Başbuğ yönetmenliğinde "O Var Ya" şarkısına çekildi. Ünlü modacı Cemil İpekçi, klipteki kıyafetleri 80'li yıllara ait kumaşlardan dikti.

    Geliri çocuklar için

    Albüm satışlarından elde edilecek gelirin tamamı kimsesiz çocuklara bağışlanırken, Cemil İpekçi'nin albüm için tasarladığı kıyafetler ise lösemili çocukların tedavisi için yapılan bir yardım kampanyasında açık arttırma ile satıldı

    15 yıl aradan sonra yeniden

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşadığı derin aşkından ardından aşkla bağlandığı müzik hayatına ara veren ve 15 yıl sonra ‘Aşk Defteri’ni açan Zehra Su, daha önce farklı yorumculardan dinlediğimiz eserleri bu albümde bir araya getiriyor. 'Eskı' şarkıların ruhunu yeni sound ve aranjeyle günümüze taşıyan Zehra Su’nun albümünde Semiramis Pekkan‘dan dinlediğimiz 'O Var Ya' ile başlıyor, sonrasında Ayla Dikmen‘den 'Aşk Defteri', Gülistan Okan‘dan 'Kanım Kaynadı Sana', Atilla Atasoy (ve ayrıca Ayşe Mine düeti ile) bilinen 'Bir Gün Beni Ararsan'... Gibi bir birinden değerli çalışmalara yer veriliyor. Albümde dikkat çeken çalışmalardan biri de Muharrem Ertaş & Neşet Ertaş eseri olan 'Bahça Duvarından Aştım' türküsü... Zehra Su türküyü kendine has tarzıyla yorumluyor.

    Bir kadının zorlu yol hikayesi

    Yıllar önce 1993 yılında ve ardından da 2002 yılınında çıkardığı albümlerle de bilinen Zehra Su, zaman içinde değişen sesi, yorumuyla 80’lerin müzik dünyasına götürüyor dinleyenleri.

    Zehra Su, albümünde bıkmadan dinlediğimiz eserleri bir araya getirirken bu eserlerin hiç eskimediğini bir kez daha hatırlatıyor ve bir kadının müzik aşkı için katettiği zorlu yol hikayesinin de tanığı oluyoruz. Zehra Su, zorlu geçen onca yıldan sonra, aşkı için müzik aşkından vazgeçtiği müzikle merhaba diyor:

    "Yıllar sonra sizlere müzikle yeniden merhaba demek istedim. Hayat düşünürken, severken, affederken ve üretirken çok güzel. Hayat müzikle daha da güzel; Küsleri barıştıran, aşıkları ağlatan, özlemleri hafifleten, yaraya merhem olan, Müzikle..."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow