hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilerden organ bağışı farkındalık sergisi

    Öğrencilerden organ bağışı farkındalık sergisi
    expand
    KAYNAK DHA

    ANTALYA Barbaros Ortaokulu ve Barbaros İmam Hatip Ortaokulu 6'ıncı ve 7'inci sınıf öğrencilerinin 'Organ Bağışı Sergisi', okulun sergi salonunda açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Barbaros Ortaokulu ve Barbaros İmam Hatip Ortaokulu 6'ıncı ve 7'inci sınıf öğrencilerinin 'Organ Bağışı Sergisi', okulun sergi salonunda açıldı.

    Serginin açılışını yapan Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinasyon Sorumlusu Nilgün Bilal, okul müdürü Recai Ocak, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkez Müdürü Kenan Yavuz, Fen Bilimleri öğretmenleri Nurşen Yıldırım, Ebru Aksoy, Begüm İlhan ve Aynur Çetinbaş, müdür yardımcıları, öğretmenler ve veliler, eserleri inceleyip öğrencilerden çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

    Öğrencilere organ naklini anlatan broşürler veren Nilgün Bilal, "Organ nakli bekleyen binlerce hastamız var, bunlara her geçen gün yenileri eklenmekte. Bağışlanacak her organ bir başka hasta için yaşam müjdesi, umut oluyor. Yarınlarımızın sahibi öğrencilerimizin organ bağışına gösterdiği duyarlılık, ortaya çıkardıkları eserler bizi son derece mutlu etti. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin konuya duyarlılıkları ve gösterdikleri ilgi, çok bilinçli altyapı oluştuğunun en güzel göstergesi. Yaşadıklarımız bize umut veriyor. Çocuklarımızı bilinçlendiren, onları eğiten öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

    Serginin açılışını hep birlikte yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden okul müdürü Recai Ocak, "Fen Bilimleri öğretmenlerimiz Nurşen Yıldırım, Ebru Aksoy, Begüm İlhan ve Aynur Çetinbaş'ın derslerinde işledikleri konuları bu şekilde taçlandırmış olmalarından mutluluk duyuyorum. Öğrencilerimiz bu eserleri sergileştirerek tüm öğrenci arkadaşlarının da bilinçlenmesini sağlayacak. Bu bilinç ve bilgileri yakın çevreleri ve aileleri ile de paylaşacak olmalarından mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

    Öğrencilerin Fen Bilimleri dersinde proje olarak yaptıkları 50 afiş çalışması 'Organ Bağışı Farkındalık Sergisi' adı altında bir hafta süreyle Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda açık kalacak. Sergiyi gezenlerin oylaması sonucu dereceye giren öğrenciler, ödüllendirilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow