hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2B satışları bazı illerde başladı

    2B satışları bazı illerde başladı
    expand

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B ile ilgili bedelleri peyderpey internetten açıkladıklarını, bu konuda bazı illerde satışların başladığını belirterek, "Çok ciddi ilgi var" dedi.

    Şimşek, Maliye Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Geçen sene elektronik ticarete yönelik bir inceleme yapılıp yapılmadığına ilişkin bir soru üzerine Bakan Şimşek, şunları söyledi:

    "Ankara Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele Grup Başkanlığı'na bağlı müfettişler bir araştırma ve inceleme faaliyetini gerçekleştirdiler. Nihai sonuçlarını biz kamuoyuyla paylaşacağız. Ama burada önemli olan bu rapordaki tespitlerin, değerlendirmelerin dikkate alınarak esas bundan sonra denetimde bunun temel teşkil etmesi denetimin çerçevesini belirlemesi.

    Çünkü biz denetimin yeniden yapılandırılmasıyla birlikte uzmanlaşmaya gittik. Uzmanlaşmanın ilk dönemini tabii ki rutin denetimlerimizin yanında zaman zaman bu anlamda çerçeve oluşturacak, temel oluşturacak bazı çalışmalara da imza atıyoruz. Dolayısıyla bu alan da onlardan bir tanesi."

    2B ile ilgili bir soru üzerine de Şimşek, 2B bedellerini peyderpey internetten açıkladıklarını, bazı illerde satışların da başladığını belirtti.

    Şimşek, "Dolayısıyla bu sürecin şu anda ortasındayız. Tabii ki tespit edilenler, kadastrosu, tespiti devam edenler var. Orada başvuru oranı en son baktığımda yüzde 70'ti. Fakat tespiti tamamlanmış parsellere ilişkin başvurular yanlış hatırlamıyorsam, yüzde 90'ı aşmıştı. Dolayısıyla çok ciddi ilgi var. Satışlara başladık. Rayiç bedelleri de web sitesinden il il peyderpey sistemi açmaya da başladık. Bayağı, takdir edersiniz ki yoğun bir çalışma söz konusu" diye konuştu.

    Şimşek, elektronik ticaret konusundaki yaptırımlara ilişkin bir soruya karşılık olarak elektronik ticaret konusunda güvenli olmayan web sitelerinin, belirlenen şartları yerine getirmediğinde bloke edileceğini bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow