hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakanlık parasal sınırları belirledi

    Bakanlık parasal sınırları belirledi
    expand

    Maliye Bakanlığı, parasal sınırlar, faiz oranları ve alındı birim fiyatlarını belirledi.

    Maliye Bakanlığı, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve diğer mevzuat kapsamında uygulanacak parasal sınırlar, faiz oranları ve alındı birim fiyatlarını belirledi.

    Maliye Bakanlığı'nca düzenlenen "Parasal Sınırlar ve Oranlar Hakkında Genel Tebliğ (sayı: 2013/1)" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Düzenlemeyle Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve diğer mevzuat kapsamında uygulanacak parasal sınırlar, faiz oranları ve alındı birim fiyatları belirlendi.

    Buna göre, muhasebe birimlerince, alınan para ve değerlere karşılık verilmiş alındılardan kaybedilmiş olanlar için ilan verilmesine gerek görülmeyen tutarlar düzenlendi.

    Trafik para cezasını tahsil edecek muhasebe yetkilisi mutemetleri için belirlenen yedi ve üç günlük süreler beklenmeksizin muhasebe biriminin veznesine teslim edilmesi gereken tahsilat tutarları ile Milli İstihbarat Teşkilatı mutemetleriyle dış temsilcilikler emrine ve askeri daireler mutemetlerine verilecek avans sınırları düzenlemede yer aldı.

    Muhasebe kayıtlarından çıkarılacak alacakları belirleyen tebliğle 11 Şubat 2012 tarihli ve 28201 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Parasal Sınırlar ve Oranlar Hakkında Genel Tebliğ (sayı: 2012/1) yürürlükten kaldırıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow