hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siirt'te elektrikli otobüs üretilecek

    Siirtte elektrikli otobüs üretilecek
    expand

    Siirt'te elektrikli otobüs üretecek fabrikanın kurulması için Çin firması Zonda ve Türk firması Tukie ile Siirt Valiliği arasında protokol imzalandı.

    Valilikte düzenlenen imza töreninde konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, kurulacak fabrikanın hem Siirt'e hem de ülkeye hayırlı olmasını diledi.

    Aydın, Zonda firmasının yurt dışı yatırım yapabilmesi için 3 aylık izni bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

    "Üretime başlanmasının ardından iç piyasanın yanı sıra Ortadoğu ve Afrika gibi dış piyasaya da ihracat yapılacak. Valilik olarak bu firmaya destek veriyoruz. Hem bu olaya tanık hem de destekleyici bir birim olarak anlaşmayı imzalıyoruz. Gelecek yıl ocak ayında üretime başlanacak. Organize sanayi bölgesinde (OSB) 105 dönüm alanda kurulacak fabrikada yılda kent içi ulaşımda kullanılacak 2 bin elektrikli otobüs üretilmesi ve bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor."

    AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ise Zonda ve Tukie firmaları yetkililerinin yarın Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşeceğini kaydederek, Siirt'e bu yatırımı kazandırma gayreti içinde olduklarını söyledi.

    Zonda yetkilisi Jim Xu, Siirt'te olmaktan ve kente yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını, bu yatırımın en kısa sürede hayata geçirilmesi için çaba harcadıklarını vurguladı.

    Konuşmaların ardından protokol, Tukie yetkilisi Şaban Asut, Zonda yetkilisi Jim Xu ve Vali Ahmet Aydın tarafından imzalandı.

    Törene vali yardımcısı Mustafa Pala, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Güven Kuzu, Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen, TSO başkanvekilleri Özgür Çalapkulu ve Nedim Kuzu ile iş adamları katıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow