hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bor projelerine 4 milyon lira destek

    Bor projelerine 4 milyon lira destek
    expand

    TÜBİTAK ile BOREN, yeni bor ürünlerinin geliştirilmesi ve kullanım alanlarının yaygınlaştırılması amacıyla yapılacak Ar-Ge projelerine 4 milyon TL destek verecek.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin sahip olduğu zengin bor kaynaklarının daha iyi değerlendirilmesi için araştırmacıların gerçekleştireceği bor projeleri, TÜBİTAK ve Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) işbirliği ile desteklenecek.

    Bu amaçla hayata geçirilen TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında geçen yıl ilk kez uygulanan "Yeni Bor Ürünlerinin, Üretim Teknolojilerinin Geliştirilmesi ve Kullanım Alanlarının Yaygınlaştırılması" çağrısının devamı olan bor projeleri ikinci çağrısı, 13 Mayıs 2013'te açıldı.

    Çağrı kapsamında Türkiye'de bora dayalı sanayinin ve katma değer sağlayabilecek yeni ürünlerin geliştirilmesi ve kullanım alanlarının yaygınlaştırılmasını sağlayacak Ar-Ge projelerine toplam 4 milyon liraya kadar destek verilecek.

    Çağrı kapsamında birinci aşama başvuruları 21 Haziran 2013'te sona erecek. Destek verilecek projeler ise 11 Ekim'de açıklanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow