hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Benzin zammının iptali için başvuru

    Benzin zammının iptali için başvuru
    expand

    Cumhuriyet Halk Partisi, benzin zammının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a başvurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP adına başvuruyu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin yaptı.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 17.07.2013 tarihi itibariyle uygulanan benzin zammına ilişkin düzenleyici işlemin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve yargılama sonucunda işlemin iptali talebiyle Danıştay'a başvuruda bulundu.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun dava edildiği dilekçede uygulamanın sosyal devlet anlayışına aykırı olduğu savunuldu.

    CHP olarak her türlü hukuksuzluğun karşısında olduklarını belirten Tekin,

    "Milletinin cebinden elini çekmeyen bir iktidar, utanmadan ekonominin nasıl da iyiye gittiğini söylüyor?! Ancak gerçek ortada; AKP vatandaşdan aldığı paralarla kendi çarkını çevirmeye çalışıyor. 3 Y ile, yani Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasakları ortadan kaldırma iddiasıyla gelenler 3 Z batağına düşmüştür. Zam, Zulüm ve Zindan girdabında vatandaşa dünyayı dar ediyorlar. Bu millet sahipsiz değil. CHP her zaman hukuksuzluğun karşısında olmuş, hep yargıya güvenmiştir. AKP'nin elini vatandaşın cebinden çıkarttırana, milleti özgürleştirene, ağaç katliamını engelleyene kadar mücadeleye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

    Başvurudan önce ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi kurmaylarıyla toplandı.

    Üç saat süren toplantıda benzin fiyatları, kredi kartı ve tüketici borçları konuları ele alındı.

    Toplantıya ilişkin CHP basın biriminden yapılan açıklamada "AKP iktidarında ve bu iktidarın 10 yıllık ekonomi politikalarının sonucundan oluşan yüksek borçluluğun, ekonominin dayanıklılığına etkileri üzerinde duruldu" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow