hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TSE 18 engelli personel alacak

    TSE 18 engelli personel alacak
    expand

    TSE, engelli personel kontenjanları dahilinde merkez ve taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 18 memur alacak.

    Konuya ilişkin duyuru Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

    Buna göre, TSE, lisans ve önlisans düzeyinde 7'şer, lise ve dengi okul düzeyinde 4 olmak üzere toplam 18 engelli personeli, merkez ve taşra teşkilatında görevlendirmek üzere alacak.

    Başvuracakların, "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre alınmış veya bu yönetmelikçe kabul edilen en az yüzde 40 oranında engelli olunduğunu gösteren sağlık kurulu raporuna sahip olması şartı aranacak.

    ÖSYM tarafından 29 Nisan 2012'de yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavına (2012-ÖMSS) girmek ve lise ve dengi öğrenim düzeyi kadrolar için ÖMSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için ÖMSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için ÖMSSP3 puanı türlerine göre en yüksek puandan başlanarak yapılacak sıralama neticesinde alınacak personel sayısının 4 katı aday arasında olmak gerekiyor.

    Giriş sınavı sözlü sınav şeklinde yapılırken, sınavda adayların öğrenim düzeyleri ile birlikte TSE'nin ana faaliyet alanlarıyla ilgili konular, genel yetenek ve genel kültür düzeyleri, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti ile davranış ve tepkilerinin enstitüye uygunluğu değerlendirilecek.

    Giriş sınavında başarılı sayılabilmek için, sınav komisyonu üyelerinin her birinden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almak kaydıyla, ortalamanın en az 70 puan olması gerekecek.

    Adaylar başvurularını 5- 16 Ağustos 2013 tarihleri arasında "İş Talep Formu"nu doldurmak suretiyle http://tseuzman.tse.org.tr internet adresinden elektronik ortamda yapabilecekler.

    Başvurular 16 Ağustos 2013 Cuma günü saat 24.00'a kadar yapılabilecek. Postayla veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow