hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekmeğini direksiyondan kazananlar zorda

    Ekmeğini direksiyondan kazananlar zorda
    expand

    TESK Başkanı Bendevi Palandöken zorunlu trafik, kasko sigortaları ve akaryakıta yapılan zamların taksici, minibüsçü, servisçi ve kamyoncu esnafının belini büktüğünü söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, nakliyeci esnafının zor şartlarda mesleklerini devam ettirerek evlerine ekmek götürmeye çalıştığını ifade etti. Enflasyonun bu yılın 8 ayı sonunda ortalama yüzde 8,3 düzeyinde gerçekleştiğini kaydeden Palandöken, trafik ve kasko sigortasında ise yüzde 124 ile enflasyonun yaklaşık 15 kat üzerinde artışların söz konusu olduğunun altını çizdi. Sigorta şirketlerine 2014 yılı itibariyle fiyat serbestliği hakkı tanınmasının da fiyatların daha da artacağının bir göstergesi olduğunu savunan Palandöken, şunları kaydetti:

    "Sigorta şirketleri, esnaftan ödenmesi mümkün olmayan tutarlarda sigorta primi talep ediyor. Binek bir aracın sigorta ücreti 800 lira iken ticari taksi ve minibüsler de bu rakam 4 bin 500 lirayı buluyor. Eğer bu ticari taksi ve minibüsler en küçük bir kazaya karışmışlar ise bir sonraki poliçe yenileme döneminde fiyat yüzde 100 artış ile 9 bin lirayı buluyor. En önemlisi kaza sayısına göre bu tarife çok yükseliyor. Yani sigorta şirketleri 250 katına kadar fiyat artırımı yaparken yeni yönetmelik ile fiyatlar serbest bırakıldı. Bu da firmaların fiyatları keyfi olarak belirlemelerine sebep oluyor. Ülkemizde zorunlu sigorta kontrolsüz bir hal aldı.Ticari araç sahipleri her geçen gün daha çok eziliyor. Bu kontrolsüz fiyat artışına artık tahammül edemeyen minibüsçü, taksici, kamyoncu, servis aracı gibi binlerce şoför esnafı artık araçlarını
    ellerinden çıkarmaya başladı. Çünkü fiyatların orantısız artırılması artık esnafımızı canından bezdirdi. Yetkililerin acil olarak ticari olarak çalışan taksi, minibüs, dolmuş ve kamyoncu esnafının koruyarak fiyatları düşürmeliler. Sebebi ise artan maliyetlerden dolayı artık kimse aracını sigorta yaptıramaz hale geldi."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow